28 Ağustos 2014 Perşembe

HD UYDU ALICI FİYATI

HD UYDU ALICI FİYATI

80'lerde ülkemizde ilk defa tanıştığımız tüplü kocaman ve ağır televizyonları düşününce günümüzdekilerin çağ atladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ekran boyutlarının büyümesi insanların daha net bir görüntüye ihtiyaç duymalarını sağladı. Çünkü ekran kalitesi bir diğer adıyla piksel sayısı büyüyen ekranlara oranla eski televizyondakiler gibi düşük standartlarda olsaydı karşımızdaki ekranın kocaman olması seyir açısından keyfinize hiçbir değer katmazdı.
Hd (High Definition) yani yüksek kalitede bir diğer adıyla yüksek çözünürlükteki ekran teknolojisinin gelişmesi televizyonların görüntü kalitesini gözümüzün görebileceği hemen hemen en yüksek noktaya taşımış oldu. Görüntüde devrim sayılabilecek bu teknolojiden yararlanabilmek için hd uyumlu bir televizyon ve tabiiki bu televizyona uydudan gelen görüntü sinyallerini taşıyabilmesi için hd uydualıcı şart. Hd görüntüler yaygınlaşmadan önce üyelik gerektiren ücretli yayınlarla bu hizmetten yararlanabiliyorduk. Yani televizyon ve uydu alıcınız hd olsaydı bile paralı yayınlar satan kurumlarda üyeliğiniz yoksa bu hizmetten yararlanamıyordunuz.
Günümüzde aldığınız veya alacağınız hemen hemen her televizyon hd görüntü kalitesinde olduğu için dizilerinizi ve filmlerinizi hd kalitede izlemeniz için ihtiyacınız olan tek şey hd uydu alıcısı diyebiliriz. Hd uydu alıcı fiyatı alacağınız ürünün marka ve modeline bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Fakat artık herhangi yeni bir teknolojiyi her markada görmeye başladığınızda fiyatının da eşit oranda düşmeye başlaması gibi söz konusu bu tarz ürünlere de günümüzde çok yaygınlaştığı için uçuk rakamlar ödemeden sahip olmanız mümkün.

Ayrıca bahsettiğimiz paralı yayınlara da aylık ücret ödemeden onlarca hd tv kanalını izleyebilirsiniz. Bu tarz bir teknolojiden yararlanmak istiyorsanız alacağınız ürünün özelliklerini iyi araştırmanız ve çok düşük kalitede bir hd uydu alıcı almamanız tavsiye edilebilir. Ayrıca hd teknolojisinin bir üst versiyonu olan full hd özellikli ürünlere bakmanızda bir başka tavsiye konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder