11 Ağustos 2014 Pazartesi

FİLBOX NASIL İZLENİR

FİLBOX NASIL İZLENİR

Filbox nedir? Filbox son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ve yaygın bir şekilde kullanılan dijital platformlardan biridir. İlk olarak 2014 yılının Mart ayında test yayınlarına başlamıştır. 6 Haziran 2014 tarihinde ise test yayınından çıkarak izleyicileriyle buluştu. Filbox dijital platformunun kurucu sahiplerine bakıldığında kurumsal bir çatı geçmişi olan deneyimli bir grup olduğunu görüyoruz. Oflaz Grubu tarafından 1998 yılında Multi Channel Developers (MCD) ‘ye bağlı olarak kurulmuş olan bir eğlence platformudur. Aynı zamanda Sinema TV kanallarının da sahibi olan Oflaz medya grubu 2014 yılının başında yeni bir karar aldı. Zira sinema kanalları D-Smart yayın platformundan çıkarılmıştı. Böylece bu yılın Mart ayında Filbox test yayınlarını başlatıp 6 Haziran’da ise normal yayın akışına geçmiştir. Yayınlar Türksat üzerinden gerçekleşmektedir.
Peki Filbox nasıl izlenir? Bir yılda 1000 tane film yayınlama kapasitesine sahip olup 25 adet dizi kanalını da bünyesinde bulundurmaktadır. Belgesel ve eğlence temalı kanallar da yayınları arasındadır. Filbox yayınlarını izlemek çok kolaydır. Bunun için en son çip teknolojileriyle donatılmış Filbox cam modülüne bir çanak antene ve uydu alıcısına ihtiyacınız olacaktır. Size verilen bu modül kartsız çalışır. Türksat üzerinden yayın yaptığı için Filbox cam modülü uydu alıcısına bağlanmalıdır. Hepsi bu kadar. Sonrada fillboxun zengin kanal içeriğiyle televizyon izleme zevkini yaşayın.
 Filbox aynı zamanda Türksat üzerinden yayın yapan ücretsiz kanalları da izleme imkânı vermektedir. Ancak Filbox cam modülü için uydu alıcınızın uygun giriş yerleri olması gerekir. Bunun için cam modül girişi olan uydu alıcıları HDReady ya da HDTV1080p özelliklerine sahip uydu alıcıları olmalıdır. Yayınlar şifreli olduğundan cam modül mevcut şifreyi otomatik çözecektir. Ayrıca dâhili uydu alıcısı olan HD televizyon modellerinde de izlenebilmektedir. Bu televizyonlarda ise cam modül mevcut girişe takılır ve yayınlar izlenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder